کد خبر: 3618778
تاریخ انتشار: سه شنبه 27 اسفند 1392
خانه » سایت های خبری » شبکه ایران » اعتراف بیانیه وزارتی دولت لبنان به مقاومت/آماده گفت وگوی جدی با حزب الله هستم
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

شبکه ایران / `سمیر جعجع`، رئیس حزب `نیروهای لبنانی` که از سرسخت ترین مخالفان مقاومت ضد صهیونیستی در لبنان شناخته می شود، اعلام کرد که `آماده گفت وگوی جدی با حزب الله به شرط اینکه وقت هدر نرود` است.

به گزارش چی 24 به نقل از شبکه ایران:

این یک موضع کم سابقه برای جعجع است که گویا نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده لبنان شده و از آن در سخنرانی اخیر خود به مناسبت تشکیل گروه 14 مارس به عنوان « مادر نبردهای گروه 14 مارس» یاد کرد.

جعجع ( 62 ساله) در گفت وگو با روزنامه لبنانی « الاخبار» با اعلام آمادگی برای گفت وگوی جدید با حزب الله است ، گفت که آنها می دانند چه می گویم.

وی افزود : هیچ بحرانی با حزب الله وجود ندارد و اختلافات ما شخصی و طایفه ای نیست بلکه در دیدگاه ها و رویکردها اختلاف نظر داریم ، من معتقدم آنچه حزب الله در حال انجام آن است به نابودی منجر می شود و این گونه اختلافات در دیدگاه ها میان همه احزاب وجود دارد.

رییس حزب نیروهای لبنانی حتی از مشارکت در دولت جدید به ریاست « تمام سلام» یکی از همپیمانان خود در گروه 14 مارس در اعتراف به حضور حزب الله در این دولت، خودداری و بر مخالفت شدید خود با قرار گرفتن حتی عبارت « مقاومت» در بیانیه وزارتی دولت تمام سلام تاکید کرد.

وی گفته است که با رای اعتماد مجلس نمایندگان به دولت تمام سلام و تصویب نهایی بیانیه وزارتی مخالف است در حالیکه در این بیانیه فقط بر حق مقاومت شهروندان لبنانی در مقابل اشغالگری صهیونیست ها و آزادسازی سرزمین های اشغالی لبنان تاکید شده است.

جعجع در گفت وگو با الاخبار و در باره اینکه چرا گفت وگوهای ملی را تحریم کرده است ، گفت: این گفت وگوها در باره موضوع مقاومت به نتیجه نمی رسد زیرا آنها اعلامیه بعبدا ( اعلامیه بی طرفی لبنان) را به رسمیت نمی شناسند پس این گفت وگوها هدر دادن وقت است.

وی افزود : من اولین شخصی خواهم بود که آماده گفت وگو با حزب الله است اگر گفت وگوها جدی باشد، من می دانم چه می گویم و آنها هم منظور مرا می فهمند. گفت وگوها باید جدی نه هدر دادن وقت باشد.

رییس حزب نیروهای لبنانی در خصوص پیامدهای آزادی شهر یبرود سوریه توسط ارتش و نیروهای دفاع ملی این کشور گفت: شاید بسته شدن مرزها به روی منطقه ای که از آنجا خودروهای بمب گذاری شده وارد لبنان می شد، از پیامدهای آن باشد اما در لبنان نباید برای این پیروزی جشن گرفته می شد و بویژه حزب الله نباید در آن شرکت می کرد.

جعجع ادعا کرد: مشارکت حزب الله در نبرد یبرود و جشن های پیروزی آزادی آن تعداد کسانی را که خواهان هدف قرار دادن آن هستند،افزایش داده است و به همین دلیل از دولت می خواهم که اقدامات لازم و کافی را برای جلوگیری از خطرهای مترتب بر اقدامات حزب الله را بگیرد.

وی در باره احتمال سرازیر شدن عناصر مسلح مخالف نظام سوریه به لبنان و تاثیر آن بر منطقه بقاع لبنان گفت: فکرنمی کنم چنین اتفاقی صورت بگیرد، ارتش در منطقه حضور دارد و معتقدم که عناصر مسلحی که وارد لبنان شده اند دهها تن هستند.

رییس حزب نیروهای لبنانی افزود: مقامات شهر عرسال هم سرازیر شدن عناصر مسلح به این شهر را رد کرده و گفته اند که تبعات آن را درک می کنند.

منابع خبری لبنانی دیروز اعلام کردند که یکهزار و 500 عنصر مسلح فراری از نبرد یبرود وارد خاک لبنان شده و به عناصر مسلح ساکن عرسال در ارتفاعات پیوسته اند و شماری هم وارد اردوگاه های پناهندگان سوری شده اند.

جعجع درباره اوضاع بحرانی شهر طرابلس معروف به « پایتخت شمال لبنان» گفت: مطلوب این است که دولت کنونی لبنان سیاستی روشن در طرابلس برای مقابله با درگیری های مستمقر داشته باشد و مانند نیروهای یونیفل ( نیروهای صلح بان سازمان ملل مستقر در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی) نباشد .

وی افزود : خوب نیست که لبنان زیر سیطره عناصر مسلح باشد باید همه مناطق طرابلس بویژه جبل محسن ( منطقه علوی نشین های طرفدار نظام سوریه) از سلاح پاکسازی شود و دولت مسئولیت خود را برای مستقر کردن اوضاع برعهده بگیرد.

رییس حزب نیروهای لبنانی در باره سیاست های دولت تمام سلام گفت : اولا در خصوص معادله مقاومت ، به نظر می رسد که دولت درصدد ایجاد وضعیتی راهبردی است تا فرصتی برای مسلح شدن گروه ها به بهانه مقاومت باقی نماند و بنابراین نباید گروه ها در جبیل ، طرابلس ویا حاصبیا به بهانه مقاومت در مقابل اشغالگری مسلح باشند و این کاری است که دولت باید انجام دهد.

جعجع ادعا کرد: این معادله بسیار عجیب است ، گروهی نه تنها بر حفظ سلاح موجود خود اصرار دارد بلکه درصدد اضافه کردن سلاح های جدید هم به بهانه مقاومت است و در یک کلام می گویم که بیانیه وزارتی بر مقاومت تاکید و اعلامیه بعبدا را نادیده گرفته است.

وی گفت : نمایندگان وابسته به حزب نیروهای لبنانی در پارلمان به دولت جدید رای اعتماد نمی دهند اما جلسات پارلمان را هم تحریم نمی کنند و ضمن مشارکت در خصوص بیانیه اظهار نظر خواهند کرد.

 

نگاهی به کارنامه سمیرجعجع

سمیرجعجع 62 ساله از شناخته شده ترین شرکت کنندگان در جنگ خانگی لبنان ملقب به « دکتر» است.

جعجع که در یکی از دانشگاه های بیروت در رشته پزشکی درس می خواند در سال 1975 درس خود را نیمه کاره گذاشت تا به عناصر مسلح نیروهای لبنانی با همین لقب بپیوندد.

منابع خبری لبنانی نوشته اند که جعجع در بسیاری از جنگ های نظامی و جنایات انفجاری تروریستی و ترورها و آدم ربایی ها دست داشته است که مهمترین آنها به این شرح است:

* ترور « تونی فرنجیه» رییس حزب المرده و خانواده اش ، او فرزند سلیمان فرنجیه رییس جمهوری اسبق لبنان و پدر سلیمان فرنجیه عضو کنونی مجلس لبنان است.

* ترور « رشید کرامی» نخست وزیر اسبق لبنان که از طریق کارگذاشتن بمب داخل بالگرد ترور شد.

* ترور « دانی شمعون» رییس حزب « الوطنیین الاحرار» و خانواده اش.

* ترور تعدادی از افسران ارتش لبنان و رقبای خود در حزب الکتائل و نیروهای لبنانی .

** انفجار کلیسای « سیده النجاه» در منطقه کسروان در شمال بیروت.

براساس این جنایات ، مقامات لبنانی جعجع را بازداشت کردند و حتی حکم اعدام او صادر شد اما با مداخله « الیاس الهراوی» این حکم به زندان ابد تقلیل یافت.

وی در سال 2005 و زمانی که گروه 14 مارس اکثریت کرسی ها را در مجلس لبنان در اختیار داشت با یک عفو ویژه مصوب مجلس بعداز یازده سال از زندان آزاد شد.

علاوه بر نقش حزب نیروهای لبنانی در ربودن دیپلمات های ایرانی و عکاس ایرنا، سمیر جعجع با دشمن صهیونیستی در اشغال لبنان همکاری کرده و حتی نیروهای مسلح خود را برای کمک به باند مزدور اسراییل به سرکردگی « آنطوان لحد» در نبرد با نیروهای مقاومت ضد صهیونیستی اعزام کرده است.//16

منبع: ایرنا

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین